17.03.2017 12:00

Bosz zou het met De Ligt aandurven in Oranje

Als het aan Peter Bosz ligt, zou hij Matthijs de Ligt oproepen voor het Nederlands elftal. De mandekker speelde tegen FC Kopenhagen (2-0) een ijzersterke wedstrijd en hield voor de tweede keer dit seizoen een clean sheet.

"Als je ziet hoe hij overeind blijft is dat geweldig. Ik ben geen bondscoach, maar als ik dat wel was dan zou ik het wel aandurven met hem", stelt de oefenmeester van de Amsterdammers na afloop van het duel met de Denen in gesprek met RTL7. Het opstellen van De Ligt was een bewuste keuze. Daarmee liet hij onder meer Daley Sinkgraven en de ervaren Heiko Westermann op de bank.

"Ik koos voor hem omdat Kopenhagen grote sterke centrumspitsen heeft. Matthijs is een heel goede mandekker die goed kan koppen en positioneel sterk is." Ondanks het sterke optreden van de centrale verdediger, zag Bosz zijn hele ploeg excelleren. "Dit is echt een teamprestatie. De verdedigers moesten kleunen tegen die twee sterke aanvallers, de middenvelders moesten grote afstanden afleggen en de aanvallers hebben alles gegeven."

Zodoende bereikte Ajax voor het eerst in veertien jaar weer een kwartfinale van een Europees toernooi. "Dat maakt je trots. Daar kun je op voorhand alleen maar van dromen. Toch mogen we nog niet tevreden zijn. We zijn weer een ronde verder en willen nu weer winnen." Vrijdagmiddag is de loting en dus zal de trainer deze met interesse volgen, al heeft hij niet een specifieke voorkeur voor een tegenstander. "Ik heb nog niet gekeken naar de uitslagen of mogelijke tegenstanders. In deze ronde zitten er geen koekenbakkers meer bij."

De Ligt was de eerste speler sinds 2009 die twee clean sheets in één seizoen hield. Bovendien werd hij door de UEFA opgenomen voor het Europa League-elftal van afgelopen speelronde

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner