17.03.2017 12:15

Bayern treft Real, Juventus tegen FC Barcelona

Er staan twee prachtige dubbele confrontaties op het programma in de kwartfinale van de Champions League. Het Duitse Bayern München treft Real Madrid, terwijl Juventus te maken zal krijgen met FC Barcelona. Ook Atlético Madrid en Leicester City zijn aan elkaar gekoppeld. De laatste wedstrijd gaat tussen Borussia Dortmund en AS Monaco. Dat heeft de loting op het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon bekendgemaakt.

Bayern München - Real Madrid
Deze twee Europese giganten hebben een rijk onderling verleden, want beide ploegen speelden al 22 wedstrijden tegen elkaar. De Duitsers hebben een positieve balans tegen De Koninklijke, want precies de helft van de wedstrijden werd gewonnen door Bayern. Tweemaal eindigde een wedstrijd gelijk en negen keer was Real Madrid de sterkste. Tijdens de halve finale uit het seizoen 2013/2014 wonnen de Spanjaarden met 0-4 en dus zullen de Duitsers gebrand zijn op revanche.

Juventus - FC Barcelona
Een herhaling van de finale van de Champions League uit 2015. De Spanjaarden waren dat duel veel sterker dan de Italianen en wonnen destijds met 1-3. In totaal troffen beide ploegen elkaar negenmaal. Vier keer daarvan was Juventus de sterkste ploeg, terwijl daar drie zeges van FC Barcelona tegenover staan. Twee keer eindigde het gelijk, onder meer in 2003 (1-1). Ook toen was de kwartfinale van de Champions League het decor. Zeker voor Dani Alves zal het een bijzonder duel worden, want de rechtsback stond in het verleden acht seizoenen onder contract bij de Catalanen. 

Atlético Madrid - Leicester City
Atlético is de verliezend finalist van vorig seizoen, terwijl de Engelsen nog nooit eerder zo ver raakten in de Champions League. Het is immers de eerste deelname van de Engelsen aan het miljardenbal. In het verleden troffen beide clubs elkaar viermaal. Drie keer daarvan waren de Spanjaarden te sterk voor de Engelsen en eenmaal eindigde het gelijk. De laatste ontmoeting tussen beide clubs was in 1997, toen Atlético met 0-2 won.

Borussia Dortmund - AS Monaco
Nog nooit stond dit affiche op het programma tijdens een officiële wedstrijd. De Duitsers versloegen in de vorige ronde SL Benfica. In Portugal werd er nog verloren met 1-0, maar in eigen huis klaarde men de klus. Mede door een hattrick van Pierre-Emerick Aubameyang was Dortmund met 4-0 veel te sterk. AS Monaco had meer moeite om de kwartfinale te bereiken. Zij rekenden in een spektakelstuk af met Manchester City. In Engeland werd het nog 5-3 voor de Engelsen, maar door de 3-1 zege van de Monegasken op eigen bodem, stootten zij door naar de volgende ronde.

Ian James Rush, oud-speler van onder meer Juventus en Liverpool FC verrichte de loting. De heenronde staat gepland op 11 en 12 april. Een week later, op 18 en 19 april, worden de returns afgewerkt. De winnaars van de dubbele confrontaties zullen dan opnieuw in de kokers gaan voor de loting van de halve finales. De finale van de Champions League vindt dit jaar plaats in het Millennium Stadion in Cardiff, Wales.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner