17.03.2017 13:14

Ajax loot Schalke 04 in de Europa League

In de kwartfinale van de Europa League moet Ajax afreizen naar Duitsland. De ploeg van trainer Peter Bosz lootte tegen Schalke 04, waar voormalig Ajacied Klaas-Jan Huntelaar onder contract staat.

Ajax - Schalke 04
Nadat Ajax in de kwartfinale heeft afgerekend met FC Kopenhagen, moet het aantreden tegen Schalke 04. De Duitsers ging op basis van uitdoelpunten een ronde verder tegen Borussia Mönchengladbach. Op 13 april zal Ajax eerst in Amsterdam spelen, waarna een week later de return is in Gelsenkirchen.

Olympique Lyon - Beşiktaş
De beul van AZ, Olympique Lyon, heeft opnieuw geen gunstige loting. Nadat de ploeg AS Roma uitschakelde, is het Turkse Beşiktaş de volgende horde voor de ploeg van trainer Bruno Génésio. Ondanks dat er bij beide clubs één Nederlander onder contract staat, zal alleen Ryan Babel aanspraak maken op speeltijd. Memphis Depay speelde al voor Manchester United in de Europa League, waardoor hij niet speelgerechtigd is. Babel was met twee doelpunten nog de grote man voor Beşiktaş bij de eliminatie van Olympiakos.

RSC Anderlecht - Manchester United
De Belgische clubs zijn het best vertegenwoordigd in de kwartfinales van de Europa League, maar Anderlecht heeft titelfavoriet Manchester United geloot. Voor de Belgen zou het niet de eerste stunt zijn als ze de volgende ronde halen. In de zestiende finales werd afgerekend met Zenit St. Petersburg. Het onderlinge resultaat is echter in het voordeel van de Engelse grootmacht. Zes keer kwamen beide ploegen elkaar tegen, waarvan de Mancunians vier keer de sterkte waren.

Celta de Vigo - KRC Genk
De andere Belgische ploeg, Genk, moet afreizen naar Spanje. Celta de Vigo, dat nog met Ajax in de groepsfase zat, is de tegenstander. Twee ex-Feyenoorders zullen bij dit onderonsje tegenover elkaar komen te staan. John Guidetti (Celta) en Jean-Paul Boëtius (Genk) hadden een succesvolle tijd samen in Rotterdam. De Nederlandse trainer Albert Stuivenberg loosde zijn ploeg langs competitiegenoot KAA Gent in de achtste finales, terwijl Celta de Vigo afrekende met FK Krasnodar.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner