18.03.2017 09:45

Hake ziet ook voordeel in Europese uitsluiting

Jeroen van der Lely (r.) heeft het zwaar in het duel met Mikhail Rosheuvel (l.). De aanvaller van Roda JC zet vol druk op de FC Twente-verdediger. (17-03-2017)
Jeroen van der Lely (r.) heeft het zwaar in het duel met Mikhail Rosheuvel (l.). De aanvaller van Roda JC zet vol druk op de FC Twente-verdediger. (17-03-2017)

Uitgerekend nu FC Twente na twee matige seizoenen weer bovenin meedraait, mag de ploeg niet meespelen voor een play-offticket. Vanwege een straf van de KNVB zijn de Tukkers uitgesloten van Europees voetbal, maar dat heeft ook een voordeel, ziet trainer René Hake.

De formatie uit Enschede herpakte zich na de harde nederlaag op bezoek bij Ajax, het won in Kerkrade van Roda JC: 0-3. Hierdoor sluit FC Twente aan bij nummer vier FC Utrecht, maar dus zonder effect. "Laten we daarover ophouden", zucht Hake voor de camera van FOX Sports. "Het is een feit dat we niet Europees spelen, maar het is mooi dat we hier staan, het geeft weer stof voor een gesprek."

Daarnaast ziet Hake ook een voordeel van het feit dat FC Twente geen Europees voetbal speelt. Het geeft namelijk veel zekerheid voor de toekomst. "Het geeft ons een situatie dat we goed en gericht kunnen kijken naar volgend seizoen." Vooral op transferbeleid moet FC Twente stappen zetten. "Met name voorin raken we mensen kwijt. Dat moet we zo goed mogelijk opvullen. Als je nu al kan toeslaan, dan is dat alleen maar prettig."

FC Twente huurt dit seizoen drie spelers van Manchester City, die veel speeltijd krijgen in de aanvallende linie van de club.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner