18.03.2017 10:28

Huntelaar: "Niet zo lekker tegen je oude club"

Klaas-Jan Huntelaar is niet bijzonder gelukkig met de loting van kwartfinale van de Europa League. Zijn Schalke 04 werd gelinkt aan zijn Ajax, de club waar hij een grote naam werd in het Europese topvoetbal.

"Heel bijzonder", is de eerste reactie van de Nederlandse spits. "Ik heb drie jaar bij Ajax gespeeld en bewaar daar mooie herinneringen aan. Aan de ene kant vind ik het heel leuk, maar meestal vind ik het niet zo lekker om tegen een oude club te spelen." Huntelaar won met Ajax twee keer de KNVB beker en één keer de Johan Cruijff Schaal, hij werd in het shirt van de Amsterdammers twee keer topscorer van de Eredivisie.

De wedstrijden tussen Ajax en Schalke 04 worden op 13 en 20 april afgewerkt. Voor Huntelaar wordt het de eerste keer sinds zijn vertrek uit Amsterdam dat hij tegenover zijn oud-werkgever staat. De wedstrijden zijn extra bijzonder, omdat de spits nog steeds wordt gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. Vooral aan het begin van het seizoen werden de speculaties heftiger.

Ajax raakte eerste spits Arkadiusz Milik kwijt en kon lang geen opvolger presenteren. De situatie werd opgelost door Kasper Dolberg, die zich als broekie ontpopte tot aanvalsleider. "Ik vind het leuk om hem nu eens van dichtbij te kunnen beoordelen. Van wat ik op tv zie, lijkt het me écht een goede speler. Kasper heeft alles van een goede spits. Hij is stoïcijns en een echte afmaker."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner