19.03.2017 19:55

De Koning: "Degradatie zou een ramp zijn"

Trainer Hans de Koning hekelde na afloop van het thuisduel tegen PEC Zwolle (1-3) vooral de manier waarop zijn Go Ahead Eagles de verkregen voorsprong heel rap weggaf. "Een geweldige opening, maar dan moet je er alles aan doen om tot de rust de nul houden", zei hij tegenover de camera's van NOS. "Nu was het doorkopbal, weglopen uit de rug en doelpunt", refereerde hij aan de gelijkmaker van Queensy Menig, vlak na de vroege treffer van Pedro Chirivella.

Een eventuele degradatie noemt De Koning een ramp. "Voor de club en voor mezelf. Het zou doodzonde zijn. Alles straalt uit dat Eagles Eredivisie-waardig is: het stadion, de supporters, de sponsors. Alleen moeten we in voetbalknowhow omhoog."

Door de nederlaag tegen rivaal PEC Zwolle blijft Eagles op twee punten van nummer voorlaatst ADO Den Haag staan. Het gat met de veilige plaats vijftien, waar nu Excelsior staat, bedraagt inmiddels vier punten. Wekelijks zijn er concurrenten die punten pakken. De Koning: "Als je promoveert, moet je je handhaven. We moeten nu alles mobiliseren om degradatie te voorkomen. Op de laatste dag moet je niet op de onderste plek staan."

Aan de andere kant was de winnende trainer Ron Jans gelukkig. Voor het eerst in de geschiedenis won PEC Zwolle zowel uit als thuis in de Eredivisie van de grote rivaal. Voor de Zwolse supporters is het seizoen geslaagd. "Op 23 juni zijn we begonnen met trainen. Op die dag hing er een spandoek: op 19 maart moet het gebeuren. Dat was vandaag dus. We hebben nu zes punten gepakt van Go Ahead Eagles dus voor de supporters voor wie het alleen maar gaat om de wedstrijden tegen Go Ahead, die hebben in ieder geval een goed seizoen", aldus de trainer tegenover de NOS.

De Overijsselse derby begon furieus. Binnen drie minuten stond Go Ahead al op voorsprong, maar Queensy Menig trok de stand twee minuten later alweer gelijk. "Dan denk je wel: het zal toch niet weer? We hebben na de winterstop al vaker veerkracht getoond. Het was heel snel gelijk. Dat was heel belangrijk. In de eerste helft hadden we al voor kunnen staan en ook na rust hadden we kansen. Ons rendement blijft nog wat achter. Ja, de 2-1 viel laat, maar ik vond het wel een verdiende overwinning."

ANP/Voetbal.com

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner