20.03.2017 14:15

H'veen: "Clubkaartsysteem is niet waterdicht"

Dirk Kuyt (r.) verricht ook verdedigend werk en zorgt ervoor dat Reza Ghoochannejhad (l.) de bal niet krijgt tijdens sc Heerenveen - Feyenoord. (19-03-2017)
Dirk Kuyt (r.) verricht ook verdedigend werk en zorgt ervoor dat Reza Ghoochannejhad (l.) de bal niet krijgt tijdens sc Heerenveen - Feyenoord. (19-03-2017)

SC Heerenveen kreeg na afloop van het competitieduel met Feyenoord (2-1 nederlaag) veel klachten van de eigen supporters en de Friese club heeft nu officieel gereageerd.

Er zaten zondagmiddag verschillende Feyenoord-supporters in de thuisvakken van het Abe Lenstra Stadion, daardoor ontstond voor de fans van sc Heerenveen een onprettige situatie. Voor het duel met Feyenoord gold een clubkaartverplichting en kon men maximaal één kaart per clubkaart aanschaffen, desondanks zaten er veel Feyenoord-fans in de thuisvakken. "We hebben moeten constateren dat het clubkaartsysteem niet waterdicht is", aldus Luuc Eisenga, algemeen directeur van sc Heerenveen, op de clubsite van de Friezen. "We zullen ons daardoor nog sterker moeten richten op het waarborgen van veiligheid en plezier voor onze eigen supporters en eerder moeten optreden tegen ongewenst gedrag."

"Onze kernwaarden zijn dat wij een gastvrije en toegankelijke club zijn, waarbij gedrag uiteraard leidend is", vervolgt Eisenga. "Aan die waarden houden we vast, omdat wij van mening zijn dat je voetbal op een respectvolle wijze met elkaar moet kunnen beleven. Voetbal is een emotionele sport, maar het mag nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel in ons stadion. Iedereen, jong en oud, moet op een plezierige wijze van onze wedstrijden kunnen genieten en zich veilig voelen."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner