20.03.2017 16:11

Ronaldo bezig aan improductief seizoen

Verbazing bij Cristiano Ronaldo tijdens het competitieduel Athletic Bilbao - Real Madrid (18-03-2017).
Verbazing bij Cristiano Ronaldo tijdens het competitieduel Athletic Bilbao - Real Madrid (18-03-2017).

Cristiano Ronaldo werd een aantal maanden geleden nog gekozen tot winnaar van de Ballon d’Or, maar de 32-jarige Portugees is momenteel bezig aan een opvallend improductief seizoen.

De afgelopen zes seizoenen was Ronaldo telkens goed voor minimaal 31 treffers in de Primera División, tijdens het huidige seizoen staat de aanvaller daarentegen 'slechts' op negentien doelpunten. Alleen in zijn eerste seizoen in het shirt van Real Madrid wist Ronaldo eveneens de dertig niet te bereiken. Tijdens het seizoen 2009/2010 kwam Ronaldo – mede door twee rode kaarten – tot 29 competitiewedstrijden namens Real Madrid, daarin wist de Portugees 26 keer te scoren.

In de veertig

De Portugees had tijdens zijn tweede en derde seizoen in Madrid geleerd van zijn eerste seizoen, want zonder schorsingen aan zijn broek kwam Ronaldo tot 34 en 38 wedstrijden in La Liga. Ronaldo groeide uit tot een absolute doelpuntenmachine en met 41 en 46 treffers kwam hij uit op 113 doelpunten in zijn eerste 101 competitiewedstrijden voor Real Madrid. Kampioen werd hij tijdens zijn eerste twee seizoenen in Spanje niet, maar drie keer is scheepsrecht. Lionel Messi troefde Ronaldo met vijftig treffers op persoonlijk gebied weliswaar af, maar de Portugees werd met Real Madrid kampioen van Spanje in 2012.

Ronaldo blijft scoren

Ook tijdens het seizoen 2012/2013 en 2013/2014 blijft de Portugees aan de lopende band scoren. Met 34 en 31 doelpunten weet Ronaldo de seizoenen 2010/2011 en 2011/2012 niet te evenaren, maar vooral tijdens het seizoen 2013/2014 zal Ronaldo daar lak aan hebben gehad. Real Madrid wint in 2014 namelijk de Champions League en de Portugees had duidelijk zijn vizier gericht op het Europese toernooi. Ronaldo voegde namelijk zeventien treffers in de Champions League toe aan zijn 31 competitietreffers.

Ongelooflijk seizoen zonder beloning

In het seizoen 2014/2015 kent Ronaldo het beste seizoen uit zijn carrière. De Portugees scoort 48 keer (én geeft zestien assists) in 35 competitiewedstrijden, maar staat aan het einde van de rit met lege handen. Real Madrid eindigt als tweede in de Primera División achter FC Barcelona en wordt in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Juventus. In de achtste finale van de Copa del Rey is Atlético Madrid te sterk, waardoor Ronaldo weinig heeft aan zijn succesvolle seizoen.

Het feit dat Ronaldo tijdens het seizoen 2014/2015 geen grote prijs wist te pakken bleef hem achtervolgen, waardoor hij vorig seizoen op jacht ging naar een nieuwe prijs. Real Madrid wist vorig seizoen uiteindelijk de Champions League te pakken, maar dat ging wel ten koste van de statistieken van Ronaldo in de Primera División. Voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 speelde de Portugees meer competitiewedstrijden, dan dat hij scoorde. Ronaldo moest het namelijk doen met 35 doelpunten in 36 wedstrijden in La Liga. Dat Ronaldo daar zestien treffers in de Champions League, plus wist van het toernooi, tegenover wist te zetten verzacht natuurlijk 'de pijn'. Tijdens het huidige seizoen gaat het daarentegen een stuk minder met de aanvaller.

Ouderdom slaat toe?

Ronaldo is tot dusver bezig aan zijn meest improductieve seizoen in dienst van Real Madrid. Na 22 competitiewedstrijden staat de 32-jarige Portugees op negentien doelpunten. Zes van zijn negentien treffers kwamen bovendien vanaf de strafschopstip en Real Madrid staat weliswaar in de kwartfinale van de Champions League, maar ook daar weet Ronaldo niet te imponeren. Na acht wedstrijden staat de Portugees op een mager aantal van twee doelpunten. Ronaldo heeft nog elf competitiewedstrijden om zijn aantal op te krikken en het zal natuurlijk niemand verbazen als hij alsnog dertig treffers weet te maken. Op dit moment kunnen we echter enkel concluderen dat de aanvaller, voor zijn doen, bezig is aan een matig seizoen. Desondanks staat Real Madrid momenteel bovenaan de Primera División en kan het alsnog een mooi seizoen worden voor Ronaldo en Real Madrid. 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner