22.03.2017 14:19

De Graafschap zegt vijf contracten formeel op

Piotr Parzyszek (l.) vecht een duel uit met Ashley Smith-Brown (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - NAC Breda (03-03-2017).
Piotr Parzyszek (l.) vecht een duel uit met Ashley Smith-Brown (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - NAC Breda (03-03-2017).

De Graafschap heeft vijf contracten formeel opgezegd. Het vijftal heeft een aflopende verbintenis in de Achterhoek, waardoor de Doetinchemmers voor 1 april moeten aangeven of de club van plan is om de speler een nieuw contract aan te bieden.

De Graafschap is dit jaar één van de eerste clubs in Nederland die melding maakt van deze standaardprocedure. Spelers die in een eerder stadium een contractverlenging hebben getekend bij een club dienen voor 1 april op de hoogte te worden gebracht, anders loopt de verbintenis automatisch door. Het betreft de spelers Piotr Parzyszek, Nathaniël Will, Luis Pedro, Lion Kaak en Erik Quekel. Het wil overigens niet zeggen dat de spelers geen toekomst hebben bij de club, want De Graafschap kan in een later stadium alsnog in gesprek gaan met de spelers. 

De kans lijkt aanwezig dat De Graafschap alsnog contractonderhandelingen zal gaan voeren met Parzyszek en Will. Laatstgenoemde is al jaren een vaste waarde bij De Graafschap, terwijl Parzyszek bezig is aan een sterk seizoen in het shirt van De Graafschap. De Poolse spits staat momenteel met twintig treffers op de tweede plaats op de topscorerslijst. Luis Pedro, Kaak en Quekel krijgen dit seizoen daarentegen weinig speelminuten in Doetinchem.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner