23.03.2017 19:28

Steun voor Wenger: "Komt mede door spelers"

Voor Arsenal staat de interlandperiode vooral in het teken van uitrusten na alle hectiek. Trainer Arsène Wenger staat hevig onder druk na matige prestaties, maar de oefenmeester krijgt steun van landgenoot Laurent Koscielny.

De mandekker groeide in dienst van Arsenal uit tot een gewaardeerde international van Frankrijk en is niet vergeten dat Wenger een grote rol speelde in zijn ontwikkeling. "Wenger is heel belangrijk geweest in mijn carrière. Hij heeft me gevormd als speler en als mens", stelt de verdediger op een persconferentie van het nationale elftal van Frankrijk.

Koscielny werd uiteraard gevraagd naar de omstandigheden bij de Gunners. "We zitten in een moeilijke situatie, maar dat is niet alleen zijn verantwoordelijkheid. Het komt ook door de spelers die op het veld staan", is de conclusie van de Fransman, die inmiddels aanvoerder is in Londen. Hij werd in 2010 naar Arsenal gehaald door Wenger. Koscielny is niet van plan de club, waar hij onlangs zijn tweehonderdste wedstrijd in de Premier League voor speelde, te verlaten.

"Ik voel me hier goed. Dit is mijn zevende seizoen en ik ken de club nu perfect. Mijn familie en ik genieten van het leven in Londen. Ik heb nog een langdurig contract (Koscielny verlengde onlangs tot medio 2020, red.) en ik zie geen reden om te vertrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner