24.03.2017 10:19

Schöne geeft de titel niet op en ziet nog hoop

Lasse Schöne is geenszins van plan om het kampioenschap uit zijn hoofd te zetten, ondanks de ruime achterstand op koploper Feyenoord. De ervaren middenvelder meent dat Ajax beter voetbal laat zien dan de Rotterdammers.

Volgens de Deen kan die factor nog wel eens heel belangrijk worden. "We zijn dit seizoen een weg ingeslagen en dat is er één omhoog", stelt de dertigjarige Ajacied in 1900 Magazine. "We zijn allemaal gefocust op het kampioenschap. Feyenoord is stabiel, maar qua voetbal steken we met kop en schouders boven de rest uit. Ik denk dat dat de doorslag gaat geven."

Bovendien hebben enkele Ajax-spelers ervaring met het spelen om een kampioenschap. "Ik ben al eens kampioen geworden en ik weet hoe mooi het kan zijn en wat er voor nodig is. Davy Klaassen ook bijvoorbeeld. En een speler als Davinson Sánchez heeft de Copa Libertadores gewonnen. Ook een speler die weet hoe het is om te winnen op hoog niveau."

Met nog zeven wedstrijden te gaan moet Ajax Feyenoord voor zich dulden. Na 27 duels hebben de Rotterdammers 6 punten meer bijeengesprokkeld. De Amsterdammers voelen bovendien de hete adem van PSV in de nek hijgen. De Eindhovenaren hebben namelijk slechts twee punten minder dan de recordkampioen uit de hoofdstad.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner