24.03.2017 16:27

Ajax ziet toptalent zwichten voor buitenland

Jeugdspeler Daishawn Redan gaat Ajax aan het eind van het seizoen verlaten. De zestienjarige spits heeft zijn zinnen gezet op het buitenland en gaat zijn eerste profcontract niet bij Ajax tekenen.

Hoofd Jeugdopleiding Saïd Ouaali vindt het jammer dat het jeugdtalent de club gaat verlaten. "Wij hebben een traject voor hem uitgestippeld en er is uitvoerig gesproken met hemzelf en zijn management. Dat er dan op het allerlaatste moment niet thuis wordt gegeven is bijzonder spijtig, kennelijk hebben zij hun zinnen ergens anders op gezet. We hebben er alles aan gedaan om een groot talent als Daishawn voor de club te behouden maar op een gegeven moment houdt het op. Wij wensen hem het allerbeste met het vervolg van zijn carrière."

Ajax sprak wel het vertrouwen uit in Redan. Ondanks zijn jeugdige leeftijd mocht hij al aansluiten bij de Onder19 tak, de A1. Daarmee speelde hij ook al drie wedstrijden in de UEFA Youth League. Het grote talent was ook buitenlandse clubs opgevallen. Onder meer Chelsea, Manchester City, Manchester United het Duitse RB Leipzig werden al aan hem gelinkt en de verwachting is dat hij na de zomer bij één van die clubs aan de slag zal gaan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner