24.03.2017 16:43

Wenger: "Suárez speelde bijna bij Arsenal"

Luis Suárez is niet meer te stoppen in de Primera División, maar het scheelde niet veel of hij speelde langere tijd in de Premier League. Arsène Wenger claimt dat Arsenal heel dicht bij een overgang was, toen de spits nog bij Liverpool speelde.

Het fenomeen in de spits van FC Barcelona kende zijn doorbraak in Groningen. In Nederland ging de carrière van Suárez snel in de lift, met elk seizoen betere doelcijfers. Met 10, 17, 22 en uiteindelijk 35 doelpunten ontgroeide hij al snel de Eredivisie, waarna Liverpool de volgende halte werd. Ook bij The Reds ontpopte hij zich tot doelpuntenmachine, opnieuw in een stijgende lijn: 11, 23 en 31 doelpunten in drie seizoenen Premier League. Een transfer naar zijn droomclub Barcelona volgde, maar Suárez transfereerde bijna naar Londen.

"Het had niet veel gescheeld", zegt Arsenal-manager Wenger tegenover beIN Sports. "We hadden overeenstemming bereikt met Suárez, maar we waren op het verkeerde been gezet door een clausule in zijn contract die later niet bleek te bestaan. We hadden echter een akkoord met de speler. Je kan het hem vragen. Ik ben ervan overtuigd dat hij naar Arsenal wilde komen."

Bij Barcelona moest Suárez de eerste maanden toekijken door een schorsing van het bijten, maar hij pakte de draad al snel op. Absoluut hoogtepunt zijn de veertig doelpunten in het seizoen 2015/2016. Net als eerder bij Ajax eindigde hij het seizoen met een gemiddelde van meer dan één doelpunt per wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner