26.03.2017 20:56

Verhuurde Ajacied baalt: "Niets aan te doen"

Robert Muric (r.) wordt tijdens de interland tussen Jong Slovenië en Jong Kroatië flink op de huid gezeten. (23-03-2017)
Robert Muric (r.) wordt tijdens de interland tussen Jong Slovenië en Jong Kroatië flink op de huid gezeten. (23-03-2017)

Robert Murić hoopte in Italië zijn voetbalcarrière weer wat glans te geven, nadat hij bij Ajax geen indruk maakte bij het eerste elftal. Bij Pescara Calcio gaat het echter ook niet lekker, waar de Kroaat van baalt.

Sinds het begin van het seizoen speelde Murić nog maar twee wedstrijden in het eerste elftal, in de competitie kwam hij maar tot zes minuten speeltijd in totaal. "Maar ik kan er niets meer aan veranderen", beseft de flankspeler in gesprek met Goal. "Ik wacht nog steeds op mijn kans. Hopelijk zal ik die kans krijgen. Sinds de komst van de nieuwe trainer (Zdeněk Zeman werd in februari aangesteld, red.) is er niets veranderd: dezelfde spelers spelen en we boeken geen resultaten."

Pescara heeft een optie tot koop op de aanvaller, maar gezien het feit dat Murić ook nauwelijks speelt bij de junioren, lijken de Italianen de optie niet te lichten. "In de zomer ga ik terug naar Ajax en dan zullen we zien wat er gebeurt. Ik vind het lastig om daar nu al over te praten", treurt de rechtsbuiten na. In Nederland speelde hij twee duels in de hoofdmacht van Ajax, daarnaast kwam hij tot een kleine vijftig duels in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner