26.03.2017 21:16

Džeko: "Moeilijk te concurreren met Juventus"

Voor de zesde keer op rij lijkt Juventus de beste te worden in Italië en Edin Džeko, spits van concurrent AS Roma, beseft dan ook dat het een onbegonnen werk is om het op te nemen tegen de grootmacht uit Turijn. Vooral op financieel gebied zijn de verschillen groot.

Zo haalde Juventus afgelopen zomer Marko Pjaca naar de club. Hij kostte Juventus bijna twee keer zoveel als dat AS Roma afgelopen zomer uitgaf aan nieuwe spelers. "Het is moeilijk om te concurreren met Juventus", stelt aanvalsleider Džeko dan ook. "Ze hebben honderdvijftig miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers, dat kunnen wij jammer genoeg niet."

Juventus haalde naast Pjaca (23 miljoen euro) ook spelers als Mario Lemina (9,5 miljoen euro) Miralem Pjanić (32 miljoen euro) en uiteraard Gonazo Higuaín, die maar liefst negentig miljoen euro kostte. Džeko richt zich dan ook maar op de tweede plek in de Serie A. "We moeten gefocust blijven en het wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Het belangrijke is om terug te keren in de Champions League."

AS Roma werd vorig seizoen vijfde in Italië, waardoor het zich via de kwalificaties moest zien te plaatsen voor het kampioenenbal. Tegen FC Porto ging het echter mis in de play-offs, waardoor de Romeinen in de Europa League stonden. De ploeg kwam ver, maar tegen Olympique Lyon ging het mis in de achtste finales.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner