26.03.2017 22:00

Blind: Zeventien interlands, zestien debutanten

Van Jeroen Zoet tot Matthijs de Ligt, Danny Blind hield er in zijn korte periode als Oranje-bondscoach van om kansen te geven. In zeventien interlands liet Blind maar liefst zestien spelers debuteren. Jaïro Riedewald was de eerste debutant, Wesley Hoedt de laatste.

Op 6 september 2015 kreeg Riedewald in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije zijn eerste minuten in Oranje. De Ajacied bleef de hele wedstrijd staan, maar het Nederlands elftal ging in Konya pijnlijk onderuit: 3-0. Toch durfde Blind het aan om nog vier andere spelers voor het eerst in te zetten tijdens de kwalificaties voor het eindtoernooi in Frankrijk. Kenny Tete, Virgil van Dijk, Anwar El Ghazi en Jeroen Zoet debuteerden onder Blind.

Toen de oefenperiode aanbrak voor Oranje, pakte Blind wederom door. Met Riechedly Bazoer, Vincent Janssen, Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Jorrit Hendrix plakte hij vijf debutanten aan zijn naam. Vervolgens kreeg Rick Karsdorp in oktober 2016 zijn eerste speelminuten in het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. Een succesvolle zet, want Karsdorp speelde goed en Oranje won overtuigend met 4-1.

Na het debuut van Karsdorp volgden nog vijf spelers. Joshua Brenet en Bart Ramselaar debuteerden in oefeninterlands, Marten de Roon in de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Als laatste twee spelers debuteerden Matthijs de Ligt en Wesley Hoedt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner