27.03.2017 21:20

Wangedrag Citizens levert opnieuw boete op

Manchester City is door de Engelse voetbalbond FA beboet naar aanleiding van het wangedrag van hun spelers in het recente thuisduel met Liverpool. Dat meldt de voetbalbond maandagmiddag.

De club moet 35.000 pond(zo’n veertigduizend euro) afdragen omdat de voetballers zich misdroegen in de wedstrijd, die in een 1-1 gelijkspel eindigde en is met dat voorstel ook akkoord gegaan. Hoewel de FA niet expliciet vermeldt waarvoor de geldstraf uitgedeeld is, valt met de beschrijving 'incident in de vijftigste minuut' te bepalen dat het moet gaan om het gedrag van de spelers jegens scheidsrechter Michael Oliver nadat die een strafschop aan Liverpool toekende.

Gaël Clichy kreeg geel voor een overtreding op Roberto Firmino, waarna David Silva ook op de bon ging voor praten. James Milner scoorde vanaf de stip, waarna Sergio Agüero een punt redde. De clubleiding zal zich om deze boete ongetwijfeld weinig zorgen maken, dit is ongeveer wat Yaya Touré per dag verdient. Het is overigens al de derde straf in korte tijd – eerder dit jaar werd de club al eens eerder door de FA beboet, terwijl ook de UEFA de Citizens reeds bekeurde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner