29.03.2017 11:14

PSV hoopt op samenwerking met Europese top

Om de strijd op de transfermarkt met Europese topclubs niet te verliezen, heeft PSV het plan om met topclubs in Europa in zee te gaan. Op die manier hoopt PSV de kloof tussen Europese grootmachten en PSV niet te laten vergroten.

Aangezien de grote clubs meer spelers kunnen blijven kopen, zullen PSV en andere kleinere clubs in Europa vaker misgrijpen als het aankomt op talentvolle spelers. De club uit Eindhoven kan maximaal zeven miljoen euro neerleggen voor een belangrijke speler voor PSV. Clubs als Manchester City en Chelsea leggen dit soort bedragen zonder moeite neer voor een speler die amper minuten zal gaan maken. 

Marcel Brands, technisch directeur van de club, ziet een oplossing in het gezamenlijk investeren met andere clubs. Eerder gaf de technisch directeur al aan in gesprek met Bayern München te zijn om een samenwerkingsverband te creëeren met de insteek om talentvolle spelers eerst een paar jaar in de selectie van PSV te laten spelen.

"Zij schrikken er niet van om dertig tot veertig miljoen uit te lenen. Zij kopen breedte-investeringen voor ons bestedingsmaximum", aldus Marcel Brands in gesprek met Voetbal International. Tegenwoordig worden veel spelers verhuurd, maar daar is PSV geen fan van. "Grote clubs worstelen met een overschot aan spelers. Het aanbod huurspelers is enorm groot. Wij willen best een paar spelers huren, maar geen vier of vijf. Samen investeren kan dan voor beide partijen interessant zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner