30.03.2017 12:27

Wenger heeft beslissing nog niet gemaakt

Arsène Wenger heeft nog niets besloten over zijn toekomst bij Arsenal. De momenteel langstzittende manager in de Premier League heeft nog geen uitspraak gedaan over het blijven of vertrekken bij de club waar hij sinds 1996 aan is verbonden.

The Gunners bevinden zich op een zesde plaats in de Premier League. Vier van de vijf laatste competitiewedstrijden gingen verloren. Daarnaast werd er twee keer met 5-1 verloren van Bayern München in de Champions League en dat betekende ook een einde aan het Europese avontuur van de club uit Londen. Dit zorgde voor onvrede onder supporters en dit uitte tegen enkele protesten tegen de manager.

Na de nederlaag tegen West Bromwich Albion gaf Wenger in de persconferentie na afloop aan: "Ik maak snel een beslissing over mijn toekomst." De Fransman realiseert zich dat iedere uitspraak over zijn toekomst invloed kan hebben op het team: "We moeten kijken naar onze prioriteiten. De resultaten zijn niet goed. Onze focus moet liggen op het veld. Daar moeten we presteren", geeft The Professor aan tegenover Sky Sports. 

Wenger heeft nu 1162 wedstrijden aan het roer gestaan van The Gunners. Daarin won hij in totaal 666 keer, 268 keer werd het gelijk en 228 keer werd er verloren. De Fransman won met Arsenal driemaal de Premier League, zesmaal de FA Cup en zesmaal de Community Shield. Verder werd hij drie keer verkozen dat Premier League-manager van het seizoen en werd hij ook nog een keer verkozen tot beste manager ter wereld in 1998. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner