31.03.2017 09:05

Eredivisie staat voor vijftigste rake strafschop

De kans is zeer aanwezig dat tijdens de aankomende speelronde de vijftigste treffer vanaf de penaltystip wordt genomen. De teller staat nu na 27 speelrondes in de Eredivisie op 49 geraakte strafschoppen.

Tijdens de eerste speelronde was het Mike Havenaar tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Go Ahead Eagles die na een kwartier spelen van elf meter de bal tegen de touwen schoot. De Japanner met Nederlandse roots scoorde dat duel nogmaals en mede daardoor won ADO met 3-0. Tijdens diezelfde speelronde scoorde ook AZ-spits Wout Weghorst met een penalty. Dat deed de sterke aanvaller tijdens het duel met sc Heerenveen (2-2).

Bram van Polen heeft de laatste doelpunt van de strafschopstip op zijn naam staan. De aanvoerder van PEC Zwolle besloot het treffen met Go Ahead Eagles door voor de 1-3 aan te tekenen. Voor de interlandperiode scoorde ook Reza Ghoochannejhad tijdens de laatste speelronde. Dat deed de Iraniër in het bloedstollend spannende duel met Feyenoord. De Rotterdammers wisten wel aan het langste eind te trekken, want zij zegevierden met 1-2.

Samuel Armenteros miste voor de interland onderbreking van elf meter tegen Sparta (3-1), evenals legio andere spelers eerder dit seizoen in de Eredivisie. Daardoor staat de teller na 27 speelrondes al op 18 gemiste strafschoppen. Dat is een evenaring van de slechtste reeks van de afgelopen vijf jaar. Ook tijdens 2013/2014 en 2015/2015 werd achttien keer gefaald van elf meter, maar het is zeer aannemelijk dat in de aankomende weken nog eens gemist wordt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner