31.03.2017 10:54

Kuyt: "Klassieker mooist in kampioensstrijd"

Dirk Kuyt zal er alles aan gelegen zijn om zondag met Feyenoord te winnen bij Ajax. De aanvoerder van de Rotterdammers heeft er alles voor over om kampioen te worden en met een zege bij de rivaal lijkt Feyenoord de organisatie voor de festiviteiten op De Coolsingel in gang te kunnen zetten.

De entourage rond de Klassieker kan Kuyt wel bekoren, zeker met de belangen die op het spel staan. "Het is de nummer één tegen de nummer twee. Dat was het in de heenwedstrijd ook", herinnert de ervaren Kuyt zich in gesprek met FOX Sports. "Het is een echte Klassieker en een Klassieker is natuurlijk het mooist als ook die twee clubs om het kampioenschap strijden." De aanvoerder van de Rotterdammers was er ook bij in 2005/2006, toen Feyenoord voor het laatste won in Amsterdam (1-2).

De derby is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en dat weet Kuyt. "Die wedstrijd wil je het allerliefste winnen", vervolgt de aanvaller. "Voor ons is het alweer een tijdje geleden dat wij hebben gewonnen… Dus wij willen van Ajax winnen. Dan vergeet je soms weleens de stand op de ranglijst. Natuurlijk is die belangrijk, maar in dat soort wedstrijden en zeker tijdens het duel, valt die stand ook weleens weg." 

De wedstrijd van aanstaande zondag is alweer de dertiende Klassieker voor Kuyt, mogelijk ook zijn laatste. "Daar denk ik niet aan. Ik leef in het nu en wil ten koste van alles kampioen worden met Feyenoord. Daarvoor moet ik me volledig concentreren op wat ik nu op het veld kan doen. Vorig jaar heb ik gezegd dat ik na het seizoen de balans op zou maken, dat doe ik nu weer. Ik heb er eigenlijk nog heel weinig over nagedacht. Ik denk veel meer na over al het moois dat eventueel nog kan komen."

In Amsterdam kan Feyenoord zich revancheren voor het duel dat eerder dit jaar werd gespeeld in De Kuip (1-1). "Ik vond dat we onszelf in die wedstrijd tekort deden door op achterstand te komen. Uiteindelijk was het heel belangrijk om die wedstrijd niet te verliezen. Dat was onverdiend geweest en onnodig, maar het had je ook een aantal punten gekost. Het blijkt achteraf een heel belangrijk moment."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner