31.03.2017 12:01

De Jong en Schöne hopen op misstap koploper

Aankomende speelronde zijn alle ogen gericht op de Klassieker. Zondag spelen Ajax en Feyenoord tegen elkaar en mogelijk is PSV de lachende derde. Bij elke uitslag kunnen de Eindhovenaren profiteren van een misstap.

"Als Feyenoord wint dan zouden we Ajax kunnen inhalen. Maar je weet ook niet wat er zou gebeuren met Feyenoord als ze van Ajax verliezen", laat de gehuurde middenvelder Siem de Jong weten in gesprek met De Telegraaf. Het gunstigste scenario kan hij niet benoemen. "Dat is lastig te zeggen. De tweede plek is dichterbij, dus dat is ons eerste doel, maar stiekem hoop je natuurlijk nog op de eerste plek." Hoewel de achterstand op de Rotterdammers acht punten is, heeft De Jong nog stiekem hoop. "Misschien gaat het bergafwaarts met ze als ze een tikkie krijgen en hebben we de kans om nog dichterbij te komen", vervolgt hij.

Al weet de voormalig Ajacied als geen ander dat het eerst zelf moet winnen. "Je moet er niet aan denken dat je nu over allerlei scenario’s praat, maar dat je het zelf laat liggen." Er zal dan ook van onderschatting geen sprake zijn als PSV dit weekend aantreedt tegen Sparta Rotterdam. "We hebben twee lastige wedstrijden gehad tegen Sparta dit seizoen en voor de beker verloren in Rotterdam (3-1, red.). We weten dat het niet gemakkelijk gaat worden en moeten ons niet door andere dingen laten afleiden."

Lasse Schöne
Lasse Schöne hoopt eveneens als de PSV’er dat Feyenoord bij verlies in een negatieve spiraal raakt. "Ik geloof dat nog steeds dat het kampioenschap mogelijk is, maar dat betekent ook dat we onze wedstrijden moeten blijven winnen om druk op hen te blijven zetten", zegt de Deen van Ajax tegen Metro. "Als we zondag winnen, staan we nog maar drie punten achter. Dat legt de druk weer bij hen. We moeten de overwinning binnenhalen en dan denk ik dat ze zullen bezwijken onder de druk. En dan staan wij uiteindelijk met die schaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner