31.03.2017 14:44

Feyenoord neemt Elia mee naar Amsterdam

Feyenoord kan zondag in de klassieker tegen Ajax naar alle waarschijnlijkheid weer beschikken over Eljero Elia. De vleugelspits stond de afgelopen weken aan de kant, maar traint inmiddels weer voluit mee. "Het ziet er goed uit voor zondag", zei trainer Giovanni van Bronckhorst, die wel liet doorschemeren dat Elia vermoedelijk niet in de basis zal starten. "Hij heeft namelijk een aantal weken niet gespeeld."

Elia raakte begin maart geblesseerd tijdens de verloren stadsderby tegen Sparta Rotterdam (1-0). Zonder Elia won Feyenoord vervolgens van AZ en sc Heerenveen. De aanvaller, die tot hij geblesseerd raakte bijna wekelijks beslissend was, sloot donderdag bij de groepstraining aan. "Eljero heeft twee dagen voluit kunnen trainen, zijn blessure is weg", aldus Van Bronckhorst.

Voor linksback Terence Kongolo en vleugelspits Bilal Basaçikoglu komt de topper tegen Ajax te vroeg. Zij werken nog aan hun herstel. Tonny Vilhena ontbreekt vanwege een schorsing. De middenvelder vocht woensdagavond voor de beroepscommissie een dreigende straf aan, maar hoorde een dag later dat hij toch twee wedstrijden aan de kant moet blijven voor zijn vermeende elleboogstoot richting Mathias Pogba van Sparta.

"Natuurlijk is het jammer dat Tonny er niet bij kan zijn, maar ik werk naar iedere wedstrijd toe met de spelers die beschikbaar zijn. En dat is dit keer zonder Tonny", zei Van Bronckhorst, die mogelijk Bart Nieuwkoop op de plek van Vilhena laat spelen. "Bart is daar denk ik wel klaar voor. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner