01.04.2017 15:27

Liverpool en Wijnaldum verslaan Koeman: 3-1

Liverpool heeft zaterdag de Merseyside-derby tegen Everton gewonnen. Met Georginio Wijnaldum in de basis versloegen de 'Reds' stadgenoot Everton, de ploeg van manager Ronald Koeman, met 3-1. Liverpool steeg daardoor naar de derde plaats in de Premier League, Everton blijft zevende.

Koeman gaf de 22-jarige verdediger Matthew Pennington zijn eerste speelminuten van dit seizoen. De Engelsman verving de Ierse rechtsback Seamus Coleman, die vorige week een dubbele beenbreuk opliep tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. Pennington luisterde zijn uitverkiezing direct op met een doelpunt. Hij tikte na bijna een half uur de gelijkmaker binnen, nadat Sadio Mané al in de achtste minuut de score had geopend op Anfield.

Kort na de gelijkmaker van Pennington zette Philippe Coutinho de thuisclub opnieuw op voorsprong. In de tweede helft tekende Divock Origi, ingevallen voor de geblesseerde Mané, voor de 3-1.