01.04.2017 17:54

Jahanbakhsh niet fit genoeg, Vlaar vervangt

Ron Vlaar staat zaterdagavond weer in de basis als AZ aantreedt tegen FC Groningen. Hij vervangt Alireza Jahanbakhsh, met wie geen risico wordt genomen met een klein oog op de bekerfinale tegen Vitesse.

John van den Brom bouwt met de wisseling iets meer zekerheid in in zijn elftal. Derrick Luckassen schuift door naar het middenveld, Joris van Overeem zal opereren als hangende rechtsbuiten. Vlaar staat zo voor het eerst sinds speelronde tien weer naast Rens van Eijden aan de aftrap. Toen was toevalligerwijs ook Groningen de tegenstander. Sinds die 2-0 nederlaag heeft Van den Brom dankzij blessures, schorsingen en kieskeurigheid veel gewisseld in zijn centrumverdediging.

Het uitzonderlijk slecht draaiende Groningen staat eveneens met één aanpassing aan de aftrap in Alkmaar. Ernest Faber heeft zich beperkt tot het inbrengen van de van een schorsing terugkerende Samir Memišević. Dat gaat ten koste van Yoëll van Nieff. Groningen heeft de afgelopen negen duels allemaal niet weten om te zetten in een overwinning.

Het duel is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner