01.04.2017 18:55

Spurs loopt in na zeldzaam verlies Chelsea

Chelsea heeft zaterdag op het eigen Stamford Bridge een onverwachte nederlaag moeten incasseren. De koploper van de Premier League ging met 2-1 onderuit tegen Crystal Palace en zag haar voorsprong slinken tot zeven punten.

Bij de wedstrijd tussen Chelsea en Crystal Palace zat het spektakel in de openingsfase. Op aangeven van Eden Hazard schoot Cesc Fabregas de thuisploeg al in de vijfde minuut op een 1-0- voorsprong.

De doorgaans zo sterke defensie van Chelsea liet zich even later binnen drie minuten twee keer foppen, eerst door Wilfried Zaha en vlak daarna ook door Christian Benteke: 1-2. Crystal Palace hield die voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast en bezorgde Chelsea de tweede nederlaag van dit seizoen voor eigen publiek.

De voorsprong op achtervolger Tottenham Hotspur is daardoor afgenomen tot zeven punten. Met spits Vincent Janssen zowaar weer eens in de basis wonnen de Spurs met 2-0 bij Burnley. Janssen scoorde niet en werd in de 73ste minuut vervangen door Heung-min Son. Uitgerekend de Koreaan zette de 0-2 op het scorebord.