02.04.2017 12:30

Schweinsteiger scoort in zijn debuutwedstrijd

Bastian Schweinsteiger heeft binnen een week na zijn overstap naar Chicago Fire, direct zijn waarde bewezen. De Duitse middenvelder die eerder Manchester United verliet voor een Amerikaans avontuur, maakte in zijn eerste wedstrijd direct een doelpunt.

Chicago Fire nam het zaterdagnacht in eigen huis op tegen Impact de Montréal. Schweinsteiger had in zijn debuutwedstrijd direct een basisplaats. De middenvelder kopte in de zeventiende minuut raak op een voorzet van David Accam. Matteo Mancosu maakte in de tweede helft gelijk, waarna Ballou Tabia in de blessuretijd de winnende treffer voor Impact de Montréal, maar invaller Luis Solignac maakte in de laatste seconde de 2-2.

Bij Chicago Fire speelde Schweinsteiger de hele wedstrijd. Michael de Leeuw viel in de 65ste minuut in voor Arturo Álvarez, maar moest een kwartier later het veld alweer verlaten. Beide ploegen eindigden overigens met tien man. In de 71ste minuut ontving Juninho zijn tweede gele kaart en bij Impact de Montréal moest Victor Cabrera tien minuten voor tijd met direct rood inrukken.