02.04.2017 14:20

Eerste dubbelslag goud waard voor Vitesse

Ricky van Wolfswinkel is de gevierde man bij Vitesse. Hij zet zijn ploeg op voorsprong tegen NEC en viert dat met Kevin Diks. (02-04-2017)

Ricky van Wolfswinkel heeft een uitstekend moment uitgekozen om voor de eerste keer dit seizoen twee goals in één wedstrijd te maken. De spits nam zondagmiddag de doelpuntenproductie voor zijn rekening tegen aartsrivaal NEC: 2-1.

De clubtopscorer opende in de GelreDome na iets meer dan vijftig minuten spelen de score door uit een vrije trap van Lewis Baker raak te koppen. Een paar minuten voor tijd was het weer raak voor de spits, die vanaf de strafschopstip de gelijkmaker van Ferdi Kadıoğlu ongedaan maakte.

Op de topscorerslijst van de Eredivisie bezet Van Wolfswinkel nu de derde plaats. Enkel Nicolai Jørgensen (19) en Reza Ghoochannejhad (16) maakten dit seizoen meer doelpunten dan de spits van Vitesse. Opvallend is dat Van Wolfswinkel zijn goals heeft verdeeld over veertien wedstrijden. De afgelopen vijf wedstrijden was de 28-jarige spits vijf keer trefzeker.

Het seizoen is voor Van Wolfswinkel hoe dan ook geslaagd. De spits evenaarde zondagmiddag zijn record van 2010/2011, toen hij namens FC Utrecht ook vijftien competitiedoelpunten in één seizoen maakte. De spits heeft nog zeven wedstrijden om ervoor te zorgen dat 2016/2017 zijn beste jaargang ooit wordt.