02.04.2017 16:43

Kuyt: "We waren gewoon niet goed genoeg"

Aanvoerder Dirk Kuyt van Feyenoord erkende zondag volmondig dat Ajax de verdiende winnaar was van De Klassieker in Amsterdam (2-1). "Het was gewoon niet goed genoeg vandaag bij ons, we hebben terecht verloren", zei Kuyt bij FOX Sports. "Dit is heel teleurstellend, maar ook dat hoort bij voetbal."

Feyenoord had de titelstrijd zondag al zo'n beetje kunnen beslissen als het zou winnen in de ArenA, maar de koploper van de eredivisie kwam er geen moment aan te pas. Al na één minuut kwam de Rotterdamse ploeg op achterstand via een vrije trap van Lasse Schöne. "De manier waarop we aan de wedstrijd begonnen en hoe we achterkwamen, heeft ons absoluut niet geholpen", zei Kuyt. "Ik kan er wel een heel lang verhaal van maken en zoeken naar allerlei redenen, maar het was gewoon niet goed genoeg. Dit was absoluut niet wat we hadden gehoopt en verwacht. Ik ben er doodziek van."

Met nog zes duels te gaan, heeft Feyenoord nog een voorsprong van drie punten over op Ajax. "We moeten van wedstrijd naar wedstrijd leven, hier goed van herstellen en er woensdag tegen Go Ahead Eagles weer staan."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner