02.04.2017 18:58

Arsenal toont veerkracht en pakt een punt

De krachtmeting zondag tussen Arsenal en Manchester City in de Premier League heeft geen winnaar opgeleverd. De bezoekende ploeg van manager Pep Guardiola nam in Londen twee keer een voorsprong, maar Arsenal kwam beide keren langszij. Manchester City blijft door het gelijkspel steken op de vierde plaats, één punt achter Liverpool. Arsenal lijkt als nummer zes een ticket voor de Champions League te kunnen vergeten.

De ploeg van Arsène Wenger incasseerde de voorbije weken heel wat nederlagen en haakte daardoor af in de achtervolging op koploper Chelsea. Ook een plek in de Champions League, waarvoor de top vier zich kwalificeert, is uit beeld geraakt. De 'Gunners' hebben zeven punten minder dan City.

Leroy Sané zette de bezoekers al in de vijfde minuut op voorsprong. Theo Walcott trok de stand in de veertigste minuut gelijk, maar twee minuutjes later zorgde Sergio Agüero weer voor een voorsprong van City. Verdediger Shkodran Mustafi kopte aan het begin van de tweede helft de gelijkmaker binnen, uit een hoekschop van Mesut Özil.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner