02.04.2017 20:01

Onervaren doelman keept in Italiaanse topper

SSC Napoli-trainer Maurizio Sarri moet in de topwedstrijd tegen Juventus noodgedwongen een beroep doen op de Braziliaanse keeper Rafael. Eerste keuze Pepe Reina is niet volledig fit uit de interlandperiode gekomen.

De ervaren keeper zit wel op de bank, maar kampt met te veel spierklachten om te spelen tegen de koploper van de Serie A. Rafael speelt sinds 2013 voor Napoli, maar is sinds 2015 geen eerste keuze meer. Hij staat op 31 duels in de Serie A, na het seizoen 2014/2015 wordt dit pas zijn tweede wedstrijd voor de club uit Napels. Sarri kan wel rekenen op andere spelers met ervaring, zo spelen Dries Mertens en Marek Hamšík gewoon.

Bij Juventus wordt het ijzersterke duo Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci herenigd, voor de interlandperiode speelde het duo niet samen. Stephan Lichtsteiner maakt ook zijn rentree achterin, waardoor de Oude Dame weer ouderwets op een ervaren defensie kan leunen. Voorin mag Mario Mandžukić weer rond Gonzalo Higuaí­n zwerven, Paulo Dybala begint op de bank.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner