02.04.2017 22:26

Hake baalt: "Dit mag thuis niet gebeuren"

FC Twente leed zondagmiddag een verrassende thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2). Een voorsprong bij rust, werd in de tweede helft uit handen gegeven. Trainer René Hake kon onmogelijk tevreden zijn.

'Als je dan de eerste tegengoal ziet, dat we geen druk op de bal geven en niet goed staan te dekken. Dan is het een makkelijke goal tegen. En dan valt de tweede goal uit een situatie die gewoon slecht georganiseerd was en de doelman slecht gepositioneerd stond. Die bal mag natuurlijk nooit in het doel. Daarna hebben we ook niet meer goed gespeeld. We zijn te geforceerd gaan spelen, waren te snel de bal kwijt."

"Dat hebben we op het laatste moment proberen bij te stellen door opportunistisch te spelen een stormram erbij. Dat werd een aantal keer heel gevaarlijk. We waren dichtbij de gelijkmaker, maar dat hebben we zelf niet afgedwongen. Dan druip je af met een nederlaag die volledig aan onszelf te wijten is. Dat mag niet gebeuren in een thuiswedstrijd", aldus de verliezende trainer op de persconferentie.

Hake kreeg bijval van zijn aanvoerder, Stefan Thesker. Voor de camera van FOX Sports kan hij geen verklaring vinden voor het opmerkelijke verval. "We hadden eigenlijk alles onder controle. Vooral de eerste helft, kregen we goede kansen. Die maakten we alleen niet af. Gelukkig komen we voor rust nog op 1-0. We wisten dat we in de tweede helft een schepje er bovenop moesten doen. Dat probeerden we ook. Tja, en wat er daarna gebeurde…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner