03.04.2017 14:20

Koeman ook tegen United met jeugdig elftal

Everton-trainer Ronald Koeman bekijkt de competitiewedstrijd Liverpool - Everton vanaf de zijkant (01-04-2017).
Everton-trainer Ronald Koeman bekijkt de competitiewedstrijd Liverpool - Everton vanaf de zijkant (01-04-2017).

Everton-trainer Ronald Koeman zal dinsdagavond tegen Manchester United wederom aantreden met een jeugdig elftal. Everton kampt met veel blessureleed, maar daar maakt de Nederlandse trainer zich niet druk om.

Morgan Schneiderlin is op de weg terug, maar kan tegen Manchester United nog niet spelen. Ook Aaron Lennon is er tegen The Red Devils niet bij. Datzelfde geldt voor James McCarthy, Séamus Coleman, Yannick Bolasie en Ramiro Funes Mori. "Morgan is druk bezig met zijn herstel", zei Koeman tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Manchester United. "Ik denk dat hij aankomend weekend weer kan spelen, maar de wedstrijd van morgen komt voor hem te vroeg. Hetzelfde geldt voor Lennon. Hij kan morgen nog niet in actie komen."

Tegen Liverpool (3-1 nederlaag) kregen jongelingen Matthew Pennington, Mason Holgate, Tom Davies en Dominic Calvert-Lewin het vertrouwen. "Ik ben een Nederlander. Ik ben niet bang om de jeugd een kans te geven. Het is een goede kans voor de jeugd om zich te bewijzen. Zij zijn de toekomst van de club", aldus Koeman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner