04.04.2017 20:03

Schaars terug in selectie, basisplaats Faes

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Stijn Schaars behoort dinsdagavond voor het eerst sinds 16 december weer tot de wedstrijdselectie van sc Heerenveen. De 33-jarige middenvelder is na lang blessureleed weer fit en start tegen Sparta Rotterdam op de bank. Wout Faes, die het afgelopen weekend debuteerde, begint in de basis.

Jurgen Streppel zal ongetwijfeld blij zijn dat hij weer een beroep kan doen op Schaars. De Friezen presteren al maanden ondermaats en kunnen hun aanvoerder in deze moeilijke tijden goed gebruiken. In de veertien wedstrijden die Heerenveen dit seizoen zonder Schaars speelde, werden slechts twaalf punten veroverd.

Ten opzichte van het verloren duel met Heracles Almelo (4-1) heeft trainer Jurgen Streppel zijn team op slechts één plaats gewijzigd. Jerry St. Juste pakte in Almelo een rode kaart en is geschorst. Daardoor mag Faes, die van RSC Anderlecht wordt gehuurd, in de basis beginnen. Een andere huurling, Martin Ødegaard, moet genoegen nemen met een plek op de reservebank.  

Waar Streppel zijn team nauwelijks wijzigt, gooit Alex Pastoor zijn basiself wel om ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd. Liefst vijf spelers die tegen PSV (0-2) startten, beginnen in Heerenveen op de bank: Michel Breuer, Ryan Sanusi, Loris Brogno, Paco van Moorsel en Jerson Cabral. Hun vervangers zijn Janne Saksela, Kenneth Dougall, David Mendes da Silva, Ilias Alhaft en Thomas Verhaar.

De wedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner