04.04.2017 21:35

Van Duinen maakt zevenhonderdste treffer

Mike van Duinen scoorde dinsdagavond het zevenhonderdste doelpunt van dit Eredivisie-seizoen. Het was echter geen glansrijke avond voor Excelsior dat met 1-3 verloor van FC Utrecht.

Na het duel tussen Excelsior en FC Utrecht stond de teller op 703 doelpunten. Dat betekent een gemiddelde van 2,78 doelpunten per wedstrijd. Daarmee staat dit seizoen qua productiviteit op een 53ste plek. De seizoenen met de meeste doelpunten zijn allemaal van enige tijd terug.

1. 1958/1959  1188 doelpunten   3.8824 doelpuntgemiddelde
  2. 1956/1957  1139 doelpunten   3.7222 doelpuntgemiddelde
  3. 1957/1958  1135 dolepunten   3.7092 doelpuntgemiddelde
  4. 1959/1960  1132 doelpunten   3.6993 doelpuntgemiddelde
  5. 1960/1961  1083 doelpunten   3.5392 doelpuntgemiddelde

Het seizoen 2011/2012 is het jongste seizoen dat we binnen de top vijftien (plek 13) terug vinden op de ranglijst van meeste doelpunten per seizoen. In dat seizoen werden 997 doelpunten gescoord.
De volledige ranglijst staat hier: Doelpunten per seizoen.

Mike van Duinen schoot Excelsior dinsdagavond op voorsprong tegen FC Utrecht in de vijfde minuut op aangeven van Fredy. Die voorsprong konden de Rotterdammers 34 minuten vasthouden. FC Utrecht werd sterker en kwam in minuut 39 op gelijke hoogte. In de tweede helft wisten de mannen van Ten Hag ook de 1-2 en de 1-3 te scoren.