04.04.2017 22:36

Heerenveen boekt derde overwinning van 2017

De sportieve crisis is wellicht nog niet voorbij, maar er gloort weer licht aan het einde van de horizon voor sc Heerenveen. De Friezen rekenden dinsdagavond af met Sparta Rotterdam (3-0), waardoor de derde overwinning sinds de winterstop een feit is.

De wedstrijd werd pas in de tweede helft beslist. Op aangeven van Stefano Marzo opende Pelle van Amersfoort met een behendig lobje de score. Niet veel later scoorde ook Joost van Aken, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Reza Ghoochannejhad deed ook een duit in het zakje. Hij maakte de 3-0 en staat nu op tien doelpunten in 2017.

Ondanks dat hij tegen Sparta Rotterdam als invaller een kleine bijdrage had, lijkt het geen toeval dat sc Heerenveen met Stijn Schaars op het veld weer een wedstrijd heeft gewonnen. De Friezen pakten de veertien duels zonder de captain slechts twaalf punten. Mét Schaars veroverde Heerenveen liefst 28 punten in vijftien wedstrijden.

De tweede seizoenshelft verliep tot nu toe desastreus voor het team van trainer Jurgen Streppel, dat voorafgaand aan speelronde 28 slechts acht punten in elf wedstrijden had veroverd. De laatste drie wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag, met als dieptepunt de 4-1 nederlaag van het afgelopen weekend tegen Heracles Almelo.

De Friezen vreesden door de dramatische reeks even voor hun plek in de play-offs, maar lijken nu zo goed als zeker van de nacompetitie. Heerenveen hoeft niet meer naar beneden te kijken en kan het vizier in de laatste competitiewedstrijden richten op AZ en Vitesse, die twee punten meer hebben, maar een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner