04.04.2017 22:53

Koeman mist historisch moment door pingel

Ronald Koeman was dinsdagavond heel dicht bij het schrijven van geschiedenis in de Premier League, maar vlak voor tijd werd zijn winstpartij op Old Trafford door de neus geboord. Zlatan Ibrahimović benutte een penalty. Phil Jagielka zette Everton in de eerste helft nog op een 0-1 voorsprong.

Was het bij die stand gebleven, dan was Koeman de eerste trainer in de Premier League die drie opeenvolgende seizoenen met zijn club won op Old Trafford. In 2015 en 2016 lukte Koeman dat met Southampton, maar in dienst van Everton ging het vlak voor tijd dus mis. Vlak voor tijd redde Ashley Williams op een afstandsschot van Luke Shaw, maar dat deed de verdediger met de hand. De bal ging op de stip en Ibrahimović pakte dat cadeautje uit.

Jagielka leek lang de matchwinner te worden, door op knappe wijze een verlengde corner richting doel te werken. In het restant van de wedstrijd probeerden de manschappen van José Mourinho iets te doen aan de achterstand, maar twee keer zat de lat een gelijkmaker in de weg, terwijl Ibrahimović op het randje van buitenspel werd teruggefloten. Hierdoor eindigde zijn rake kopbal niet op het scorebord.

Door het late gelijkspel blijft Manchester United op de vijfde plek staan in Engeland, bij een verlies was Everton over de ploeg van Mourinho heen gegaan. De belangrijke vierde plek, in handen van rivaal Manchester City, ligt nog vier punten verwijderd van Manchester United. De nummer vier van de Premier League kan via de play-offs Champions League-voetbal bewerkstelligen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner