05.04.2017 09:31

Koeman baalt na remise op Old Trafford

Everton was dinsdagavond heel dicht bij een mooie overwinning tegen Manchester United. In de laatste minuut kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte (1-1), waarna manager Ronald Koeman teleurgesteld is.

Via een listig doelpunt van Phil Jagielka kwam Everton voor rust op voorsprong. Koeman was heel hard op weg de eerste manager te worden die drie seizoenen op rij zou winnen op Old Trafford. Vlak voor tijd gooide Zlatan Ibrahimović roet in het eten, door vanaf de stip de gelijkmaker binnen te schieten. "De penalty voor United was terecht, maar deze einduitslag is voor ons heel moeilijk te accepteren. Ik dacht echt dat we ons doel schoon zouden houden vanavond", aldus Koeman tegen de BBC.

"Voor aanvang van de wedstrijd had ik getekend voor een remise. Maar het is zwaar teleurstellend dat we nu niet met drie punten staan." Everton lijkt definitief afstand te moeten nemen van de strijd om Europees voetbal. Na een enorme inhaalslag had het de bovenste ploegen in het vizier, maar de achterstand kan oplopen tot negen punten als Arsenal haar inhaalwedstrijden wint. Zonde, wat Koeman vond dat er meer inzat. "De laatste bal was helaas elke keer niet goed. We hadden de wedstrijd zelf al in het slot moeten gooien."

Ook collega José Mourinho had moeite om het gelijkspel te accepteren. Een doelpunt van Zlatan werd ten onrechte afgekeurd, waardoor een pleidooi gaf voor hulpmiddelen voor de arbitrage. "We hebben twee geldige doelpunten gemaakt. Maar ik vertel het met een glimlach op mijn gezicht omdat ik niet boos ben op de grensrechter. Het was een zeer lastige beslissing voor hem. Alleen een videoarbiter kan dit oplossen. Met videobeelden hadden we gewonnen."

Ibrahimović wilde zelf niet veel kwijt over de foutieve beoordeling van de arbitrage. "Ik kon het niet zien. Ik had het idee dat het een goede goal was omdat ik aan de goede kant van de verdediger stond. Maar ik kan niet zeggen of het buitenspel was of niet." Toch zorgde de Zweedse spits wel voor de eindstand, met zijn zestiende treffer van het seizoen, maar tevreden was hij niet. "We kregen door een fout een doelpunt tegen. Die goal kwam uit het niets. We kunnen ons deze fouten niet veroorloven. We hebben niet de punten gepakt die we nodig hadden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner