05.04.2017 15:32

NEC druk bezig met verlenging Kadıoğlu (17)

Ferdi Kadıoğlu (r.) draait weg bij Marvelous Nakamba (l.) tijdens het competitieduel Vitesse - NEC Nijmegen (02-04-2017).
Ferdi Kadıoğlu (r.) draait weg bij Marvelous Nakamba (l.) tijdens het competitieduel Vitesse - NEC Nijmegen (02-04-2017).

NEC Nijmegen is achter de schermen druk bezig om het contract van Ferdi Kadıoğlu open te breken en te verlengen. De zeventienjarige middenvelder ligt nog tot medio 2019 vast, maar NEC gaat voor een verbintenis tot de zomer van 2020.

NEC is al enige tijd in gesprek met de Arnhemmer. "We komen steeds een stapje verder", vertelt Edwin de Kruijff, technisch manager van NEC, aan Voetbal International. "Ik proef tijdens de gesprekken dat beide kanten de intentie hebben om er samen uit te komen. Maar uiteindelijk moet ook voor Ferdi het hele pakket kloppen. Of we ons handhaven speelt daar een rol in, maar is niet allesbepalend."

Kadıoğlu wordt inmiddels gevolgd door verschillende Nederlandse en Turkse clubs. "Ferdi is nog hartstikke jong en moet absoluut nog stappen zetten, maar hij heeft kwaliteiten van de buitencategorie. Ik zie wel gelijkenissen met Bart Ramselaar. Die kwam ook ineens door en ontwikkelde zich razendsnel. Ferdi heeft zeker de mogelijkheden om vanuit NEC door te groeien. Maar eerst hier maar eens de ploeg op sleeptouw nemen."

Concreet is de belangstelling voor de zeventienjarige Kadıoğlu overigens nog niet. "Het zullen er vast veel zijn", doelt De Kruijff op de belangstelling voor de middenvelder. "Maar bij ons heeft, eerlijk waar, nog niemand zich gemeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner