05.04.2017 16:05

Anastasiou: "Moeten de grens opzoeken"

Yannis Anastasiou weet dat het vijf voor twaalf is bij Roda JC Kerkrade. De Limburgers verloren afgelopen weekend met 4-1 van ADO Den Haag en staat inmiddels laatste in de Eredivisie. De Griek blijft echter vertrouwen houden.

"We hebben nog zes wedstrijden voor de boeg", zegt Anastasiou op de clubsite van Roda JC. "Die zullen we in ieder geval met een compleet andere mentaliteit en met volle overtuiging moeten ingaan. Zeker omdat wij niet over de meeste kwaliteiten beschikken. Natuurlijk heb ik als hoofdtrainer de eindverantwoordelijkheid, die ga ik ook nooit uit de weg. Maar tot een bepaalde hoogte. Zonder naar een ander te wijzen, zal iedereen nu zijn eigen verantwoordelijkheid moeten nemen door heel kritisch in de spiegel te kijken."

Donderdagavond speelt Roda JC in eigen huis tegen PEC Zwolle. "De afgelopen twee thuiswedstrijden hebben we tegen FC Groningen en FC Twente veel kansen gecreëerd en goed voetbal laten zien. Die draad moeten we weer oppakken. Met ons fanatieke publiek achter de ploeg geven wedstrijden in ons eigen stadion de spelers meer kracht en energie. Ik heb nog steeds de overtuiging dat we de situatie kunnen ombuigen. Maar dan zal iedereen nu wel de grens moeten opzoeken", aldus de Griek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner