05.04.2017 21:36

FC Groningen houdt Europese droom in leven

Mimoun Mahi (l.) neemt de bal op zijn borst aan met Frank Sturing (r.) in zijn rug. (05-04-2017)
Mimoun Mahi (l.) neemt de bal op zijn borst aan met Frank Sturing (r.) in zijn rug. (05-04-2017)

Het is dit seizoen niet ontzettend moeilijk om je te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal, FC Groningen is woensdagavond een stuk dichterbij gekomen. In eigen huis versloeg het concurrent NEC: 2-0. Juninho Bacuna was één van de doelpuntenmakers, hij scoorde zijn eerste in de Eredivisie.

NEC begon verrassend fris en fruitig aan het duel in het Noordlease Stadion. Taiwo Awoniyi was bedrijvig in de openingsfase en kreeg prima kansen om de score te openen. De huurling stuitte echter op Sergio Padt, maar was in een andere situatie ook te traag met handelen om een 0-1 te forceren. FC Groningen sloeg na een half uur spelen wel keihard toe. De normaal gesproken zo betrouwbare Julian von Haacke verloor de bal op het middenveld, Mimoun Mahi profiteerde in de omschakeling: 1-0.

In de tweede helft liet FC Groningen NEC niet in het spel komen, waardoor Padt het een stuk rustiger had in het tweede bedrijf. Door de tussenstand bleef het echter spannend, maar daar kwam twintig minuten voor tijd een einde aan. Bacuna mocht vrij aanleggen vanaf twintig meter en dat deed de jonge middenvelder, in zijn 45e Eredivisie-duel, perfect. Hij vond de linkerhoek en besliste de wedstrijd.

Door de overwinning schuift FC Groningen richting nummer negen Heracles Almelo, dat eerder op de woensdagavond verloor. De negende plek is dit seizoen cruciaal in de Eredivisie, aangezien deze eindklassering zeer hoogstwaarschijnlijk recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. FC Twente (uitsluiting Europees voetbal) en AZ/Vitesse (bekerfinalisten) vallen in de huidige tussenstand weg voor de play-offs.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner