05.04.2017 22:50

Willem II bezorgt ADO geen 600e uitnederlaag

Mike Havenaar (r.) juicht terwijl Tyronne Ebuehi (m.) bij hem probeert te komen. Darryl Lachman (l.) baalt. (05-04-2017)

ADO Den Haag heeft met alle ziel en zaligheid een ontzettend belangrijke uitoverwinning geboekt. De ploeg van Alfons Groenendijk stond onder zware druk, maar wist in Tilburg met 1-2 te zegevieren en voorkwam zodoende de 600e uitnederlaag uit de historie.

Het was de thuisploeg Willem II dat in de eerste minuten veel op de helft van de tegenstander te vinden was. In de tweede minuut werd Erik Falkenburg zelfs al achter de verdediging gezet. Hij besloot de doelman uit te kappen maar kwam daardoor meer naast het doel dan ervoor. Ook verschillende corners in de eerste minuten waren voor Willem II.

Na een kwartier spelen ging ADO ook vooruit spelen. Met een paar voorzetten hoopten de Hagenaren gevaarlijk te worden. De corners en voorzetten werden goed weggewerkt door de Tilburgse verdediging. Na twintig minuten spelen viel dan het eerste doelpunt. Abdenasser El Khayati kapte een speler uit en schoot de bal feilloos in de hoek.

De vreugde was echter niet lang bij ADO Den Haag aangezien doelman Robert Zwinkels over een bal heen dook. Deze rolde door voor de voeten van Obbi Oularé die de bal makkelijk over de doellijn wist te tikken. Kort voor rust maakte Mike Havenaar het derde doelpunt van de avond. Hij draaide simpel weg bij zijn directe tegenstander en haalde met zijn rechterbeen uit.

De tweede helft begon een stuk rustiger. Beide teams waren rustig aan de bal en in het eerste kwartier was alleen de gele kaart voor Thom Haye opmerkelijk. Later in de tweede helft was het Willem II dat haar best deed om te scoren. Met een paar kleine kansjes was die ploeg het meest dichtbij een volgende treffer.

ADO, dat tevreden leek met de 1-2 stand, deed niet meer haar best om aanvallend te spelen, maar speelde vooral op balbezit. Zo redden de Hagenaren zichzelf van de 600e uitnederlaag in het voetbal en keerde het met drie punten huiswaarts.

Door: Ronald Jansen