06.04.2017 14:05

"Twente moet inhaalslag maken op subtop"

Elvis Manu (l.) probeert zich te ontdoen van Hidde ter Avest (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - Go Ahead Eagles. (02-04-2017)
Elvis Manu (l.) probeert zich te ontdoen van Hidde ter Avest (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - Go Ahead Eagles. (02-04-2017)

FC Twente moet het dit jaar vooral hebben van de huurlingen en de eigen jeugd. De financiële middelen om spelers aan te trekken zijn namelijk zeer beperkt. In die lijn zullen de Tukkers ook verder moeten na dit seizoen. Daarom zijn de ogen ook gericht zijn op de eigen jeugdontwikkeling.

Theo ten Caat is werkzaam in de jeugdopleiding van de club waar hij in zijn gehele carrière zeven seizoenen actief was als speler. Ten Caat is de trainer van FC Twente onder 15 jaar en onder 16 jaar. Hij constateert dat de jeugdopleiding van de Trots van het Oosten achteruit is gegaan vergeleken met zijn eerste periode bij Twente van 2004-2011. "De club heeft een moeilijke periode achter de rug en er moet een inhaalslag gemaakt worden ten opzichte van subtopclubs, zoals Utrecht en AZ", vertelt hij tegenover Tubantia. Deze inhaalslag is niet van de één op de andere dag gemaakt. "Dat lukt niet in twee jaar, maar duurt zeker vier of vijf jaar", beseft Ten Caat.

FC Twente zal vanavond met de jeugdige selectie weer op zoek moeten gaan naar drie punten. De Tukkers nemen het in eigen huis op tegen nummer 3 PSV. Bij winst op de Eindhovenaren stijgt de club van plek 7 naar 6 op de ranglijst. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner