06.04.2017 15:17

Man City onsuccesvol na achterstand bij rust

Toen arbiter Mike Dean woensdagavond floot voor de rust bij de wedstrijd Chelsea-Manchester City, leken de drie punten voor The Citizens moeilijk haalbaar. Het stond weliswaar (nog maar) 2-1 voor The Blues, maar kijkend naar het verleden, was winst voor City bijna uitgesloten.

De nederlaag betekent voor City dat het nu 96 duels geleden is dat de ploeg uit Manchester in een uitwedstrijd bij een achterstand in de rust de ontmoeting winnend afsloot. Dat is nu 21 jaar en 354 dagen geleden toen dat voor het laatst lukte, in het duel met Blackburn Rovers (2-3 winst). Er kan dus verondersteld worden dat City in een uitwedstrijd beter niet bij rust achter kan staan. Opmerkelijk is dat City zich in deze 96 duels maar 11 keer na rust wist terug te knokken naar een gelijkspel. Er werd 84 keer verloren.

De eerstvolgende uitwedstrijd voor City is op 15 april tegen Southampton. Ook deze ploeg wint niet vaak een uitwedstrijd als ze bij rust achterstaan. The Saints wachten al 61 duels op een uitoverwinning nadat ze met een achterstand aan de tweede helft begonnen.