06.04.2017 22:39

Fout Guardado betekent genadeklap voor PSV

Dejan Trajkovski (l.) gooit alles in de strijd om te voorkomen dat PSV'ers aan de bal komen op het middenveld. (06-04-2017)
Dejan Trajkovski (l.) gooit alles in de strijd om te voorkomen dat PSV'ers aan de bal komen op het middenveld. (06-04-2017)

PSV heeft donderdagavond op bezoek bij FC Twente enorm kostbare punten verloren. Een 1-2 voorsprong werd in de laatste minuut van de extra tijd weggeven, Bersant Celina deed de waarschijnlijk aftredend landskampioen erg veel pijn. Door het puntenverlies lijkt titelprolongatie voor PSV een utopie.

Met Andrés Guardado in plaats van Jorrit Hendrix schoot PSV uit de startblokken. Na nog geen minuut spelen had Marco van Ginkel al de 0-1 op zijn slof. Een zwakke poging kwam echter niet voorbij Nick Marsman. Het was juist Twente dat op voorsprong kwam. Enes Ünal nam de bal knap aan en haalde succesvol uit richting de verre hoek: 1-0. Dit was alweer het vijftiende doelpunt van de Turkse spits en zijn vijfde in de laatste zes competitiewedstrijden.

PSV rechtte de rug en zag Jürgen Locadia via de billen van Fredrik Jensen net voorbij de paal volleren. Even later was het wel raak voor de linksbuiten. Na een vloeiende aanval krulde Locadia de bal achter Marsman in de verre hoek: 1-1. PSV stond verdedigend niet heel stabiel, wat leidde tot grote kansen voor de thuisploeg. Een poging van Celina werd net voor de doellijn weggegleden door Jetro Willems, Jeroen Zoet keerde een kopbal van Ünal en Joachim Andersen zag een inzet op de buitenkant van de paal belanden.

PSV kwam goed weg en moest aan de bak in de tweede helft. Al vrij snel na rust werd het 1-2 door een doelpunt uit de kluts via Héctor Moreno. De meest scorende verdediger van de Eredivisie bevestigde zijn status door zijn zesde goal van het seizoen te scoren. De Mexicaan was ook al verantwoordelijk voor de 1-1 in het thuisduel eerder dit seizoen. Na de treffer van PSV brak een rommelige fase aan, door toedoen van de stadionspeaker en de politie.

Uit het niets werd omgeroepen dat de supporters in de Grolsch Veste het stadion moesten verlaten. Er ontstond veel onduidelijkheid, maar via de social media werd al snel duidelijk dat de politie met een actie bezig was rondom de harde kern van FC Twente in Vak P. Er waren vermoedens van drugshandel, waardoor de politie wilde ingrijpen. Na een hoop consternatie maakte de stadionspeaker duidelijk dat alleen Vak P het stadion moest verlaten, maar toen waren de tribunes al half leeg.

Twente bleef ondanks de commotie goed meedoen en kreeg via uitblinker Fredrik Jensen en Celina mogelijkheden. De spanning bleef dan ook tot de laatste minuut in tact. PSV leek de zege over de streep te trekken, maar vlak voor tijd verspeelde Guardado de bal en tot zijn ongenoegen zag hij de bal in het doel belanden. Celina strafte de Mexicaanse fout genadeloos hard af: 2-2.

PSV kan Champions League-plannen zodoende in de ijskast zetten. De ploeg raakt verder achterop bij Ajax. De nummer twee van de Eredivisie heeft nu vier punten meer.  

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner