07.04.2017 10:22

Hake heel trots: "Het was een slijtageslag"

Al binnen tien minuten is Enes Ünal (m.) het goudhaantje tegen PSV. Met een bekeken schot maakt hij de 1-0 tegen de Eindhovenaren. (06-04-2017)
Al binnen tien minuten is Enes Ünal (m.) het goudhaantje tegen PSV. Met een bekeken schot maakt hij de 1-0 tegen de Eindhovenaren. (06-04-2017)

Het was een wedstrijd van uitersten voor FC Twente-trainer René Hake. De oefenmeester zag zijn ploeg op voorsprong komen, maar ook weer weggeven tegen PSV. Blij was hij uiteindelijk met de veerkracht en de late gelijkmaker.

"Het was een slijtageslag", stelde Hake na afloop voor de camera’s van FOX Sports. "Maar de jongens knokten zich terug in de wedstrijd en kregen daar extra energie van. Dat moeten ze ook leren. 2-1 achter en toch proberen om er nog een resultaat uit te slepen, wat ook dikverdiend was, maar dat kost wel de nodige kracht." Nadat Andrés Guardado in blessuretijd balverlies leed kwam de bal via invaller Enis Bunjaki bij Bersant Celina, die het leer langs Jeroen Zoet in de verre hoek schoot.

Voor Hake was er geen twijfel of het gelijkspel terecht was of niet. "Minimaal. Wij kregen de grotere kansen. Afgelopen zondag (1-2 verlies vs. Go Ahead Eagles, red.) voetbalden we met meer druk naar voren en kregen we ook veel kansen. Toen gingen ze er alleen niet in." De ploeg temporiseerde meermaals, waar PSV duidelijk moeite mee had. "In de eerste helft speelden we prima. Vlak na rust hadden we een slechtere fase, toen kregen we ook de 1-2 tegen. In de slotfase knokten we ons terug en gelukkig leverde dat nog iets op. Daar ben ik heel tevreden over."

De trainer van de Tukkers kreeg de onrust op de tribune enigszins mee. Toeschouwers moesten de tribune leegmaken op verzoek van de politie. Echter bleek het later alleen om Vak P te gaan, in verband met een onderzoek naar drugs. "Ik heb het gehoord en om je heen zie je wat mensen vertrekken. Dat kwam de sfeer in het stadion niet ten goede. Jammer dat het gebeurt, maar ik kan daar verder niks aan doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner