07.04.2017 10:39

Huntelaar toont wederom zijn liefde voor Ajax

Klaas-Jan Huntelaar heeft opnieuw een hoofdstuk geschreven in de zaak 'terugkeer naar Ajax'. Op de officiële website van de Amsterdammers gaat hij openlijk in over een transfer naar Ajax, al laat hij zijn toekomst nog in het midden.

"Alles is mogelijk. Maar het is lastig om daar nu iets over te zeggen. We gaan het zien. Ajax is en blijft een hele mooie club. De club is een jeugdliefde van me. Ik ben altijd al groot Ajax-fan geweest", stelt de goaltjesdief van Schalke 04. Het contract van de spits loopt komende zomer af en dus kan hij gaan en staan waar hij maar wil. Een rentree naar de Nederlandse velden is dus niet uitgesloten. Al lijkt Ajax dan wel de voornaamste kandidaat om de aanvaller in te lijven, net als tijdens de winterstop van 2006.

"Bij Heerenveen heb ik het erg naar mijn zin gehad. Het ging lekker en gaandeweg klopten clubs aan die interesse in me hadden", vervolgt Huntelaar zijn verhaal op Ajax.nl "AZ, maar ook Ajax en Feyenoord. Ik heb veel gesprekken gevoerd in die tijd, maar in mijn hart had ik de keuze al gemaakt: ik wilde naar Ajax." Over vier seizoenen verspreid speelde Huntelaar 92 Eredivisie-wedstrijden en scoorde hij maar liefst 76 doelpunten.

Vooral de eerste keer op het trainingsveld was een speciaal moment voor de 33-jarige aanvaller. "Voor de eerste keer het trainingsveld van Ajax opstappen was heel speciaal. Ik was best zenuwachtig. Er stonden veel mensen langs de lijn. Een compleet nieuwe ervaring. Het was fijn dat ik al wat jongens kende uit de nationale jeugdploeg. John Heitinga en Maarten Stekelenburg bijvoorbeeld. Het waren jongens uit dezelfde leeftijdscategorie en dat was prettig. Maar ook aan oudere spelers heb ik destijds veel gehad. Denk aan Tomás Galásek, Hans Vonk."

Voordat Huntelaar een definitieve keuze moet maken omtrent zijn toekomst, treft hij Ajax eerst nog voor een tweeluik in de kwartfinale van de Europa League. Volgende week donderdag (13 april) staat de heenwedstrijd in Amsterdam op het programma. "Enerzijds vind ik dat heel leuk, anderzijds ook wel dubbel. Kijk, je staat natuurlijk op het veld om te winnen en doelpunten te maken, zo hoort het. Maar eerlijk is eerlijk, het idee blijft vreemd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner