07.04.2017 21:48

Excelsior herhaalt uitslag in Rotterdamse derby

De spelers van Excelsior komen bij elkaar om de 1-1 van Nigel Hasselbaink (m.) te vieren. De Rotterdammers waren tegen Sparta vroeg op achterstand gekomen. (07-04-2017)

Net zoals in de thuiswedstrijd heeft Excelsior driemaal gescoord tegen Sparta. Zaterdagavond werd het op Het Kasteel nog even spannend voor de Kralingers, maar de 2-3 zege werd over de streep getrokken.

Het was Sparta dat als eerst wist te scoren, maar uiteindelijk keek de ploeg toch nog tegen een achterstand aan voor rust. De thuisploeg kwam op voorsprong in de tiende minuut, nadat Ryan Koolwijk in duel met Loris Brogno de bal langs zijn eigen doelman tikte. De gelijkmaker viel uiteindelijk nog geen kwartier later. Jurgen Mattheij legde na een corner de bal terug, waarna Nigel Hasselbaink helemaal vrij stond om deze erin te koppen. Net voor rust sloeg Excelsior nogmaals toe. Via een snelle counter werd de bal goed verlengd door Mike van Duinen, die Stanley Elbers in positie bracht. Met zijn snelheid was Elbers te snel voor de verdediging waarna hij ook niet faalde in de één op één-situatie.

De tweede helft leverde minder doelpunten op, maar was absoluut niet minder vermakelijk. Twee minuten na rust was het Hasselbaink die op snelheid in de buurt van het doel wist te komen. Weer faalde hij niet en ditmaal legde hij de bal in de rechterhoek langs de doelman heen. De wedstrijd bleef tot in de laatste minuten leuk om te zien. Met een paar wissels hoopte Alex Pastoor de wedstrijd te kantelen en dit gebeurde ook gedeeltelijk in de 88e minuut. Martin Pušić kon voor open doel intikken na een assist van Paco van Moorsel. De Spartanen gooiden er nog een slotoffensief uit, maar gescoord werd er niet meer op Het Kasteel.

Door de driepunter van Excelsior blijft het zo ontzettend spannend in de onderste regionen van de Eredivisie. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag komt in punten gelijk met Sparta en het is nu wachten wat de concurrenten gaan doen dit weekend.

Door: Ronald Jansen