08.04.2017 09:34

Hasselbaink: "Zo counteren is heerlijk"

Nigel Hasselbaink (m.) is doorgebroken en hij weet de bal langs doelman Roy Kortsmit (r.) te wippen. Denzel Dumfries (l.) komt te laat om in te grijpen. (07-04-2017)
Nigel Hasselbaink (m.) is doorgebroken en hij weet de bal langs doelman Roy Kortsmit (r.) te wippen. Denzel Dumfries (l.) komt te laat om in te grijpen. (07-04-2017)

De Rotterdamse stadsderby tussen Sparta Rotterdam en SBV Excelsior (2-3) werd mede door twee treffers van Nigel Hasselbaink in het voordeel van Excelsior beslist. De vleugelspits greep zijn kans in de basis met beide handen.

Voor rust kopte Hasselbaink zijn ploeg op gelijke hoogte, waarna via Stanley Albers de voorsprong werd gepakt. Sparta moest meer komen, waardoor de ruimtes groter werden en Hasselbaink met zijn snelheid daarvan kon profiteren. Na een steekbal van Fredy rondde hij keurig af en Excelsior gaf de voorsprong niet meer uit handen. "Zo counteren is heerlijk. Het is erg mooi om zo dodelijk te zijn in de omschakeling met mijn snelheid. Natuurlijk heb ik mijn aandeel gehad, maar we hebben met z'n allen echt keihard gewerkt", citeert VI de 26-jarige Hasselbaink.

Door het ontbreken van Luigi Bruins kreeg Hasselbaink weer een kans in de basis. De flankspeler miste dit seizoen pas één wedstrijd, maar maakte zijn minuten vooral als invaller. Zijn laatste basisplaats dateert dan ook van eind februari, maar trainer Mitchell van der Gaag had vertrouwen in Hasselbaink. "Ik was niet verrast dat ik speelde. In zo'n wedstrijd pas ik prima. Ik scoor ook gelijk twee keer. Het was wel zwaar, dat moet ik toegegeven. Maar dit is zo belangrijk."

Aanvoerder Ryan Koolwijk was blij met de inbreng van Hasselbaink op de linkerflank. "De keuze voor Nigel op links snap ik wel. Balvastheid en snelheid kun je daar goed gebruiken." Waar de middenvelder een compliment uitdeelde, kreeg hij die zelf van trainer Van der Gaag. "Dit is heel lekker en belangrijk. Diepe buiging voor iedereen en speciaal voor Koolwijk. Die vond ik echt de beste op het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner