08.04.2017 10:19

Feyenoord blij met wegvallen concurrent PSV

Eljero Elia (r.) passeert Joey Groenbast (l.). (05-04-2017)
Eljero Elia (r.) passeert Joey Groenbast (l.). (05-04-2017)

De titelstrijd nadert de ontknoping, maar koploper Feyenoord hoeft zich niet meer te bekommeren om PSV. De Eindhovenaren leden donderdagavond puntenverlies bij Twenten (2-2), wat ook de Feyenoorders niet was ontgaan.

"In de Whatsapp-groep ging het er natuurlijk wel over", zegt Eljero Elia tegen de NOS. "'Lekker hoor, PSV is weg', zag ik voorbij komen. Maar verder kijken we alleen naar onszelf. We moeten van week tot week leven en zorgen dat we blijven winnen." Met nog vijf wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong van Feyenoord op achtervolger Ajax drie punten, maar heeft de koploper middels het doelsaldo nog een extra punt.

Dat doelsaldo werd door Feyenoord definitief in hun voordeel beslist tegen Go Ahead Eagles: 8-0. Na de nederlaag in de Klassieker tegen Ajax (2-1), was er geen sprake van een crisis in Rotterdam. "De media hadden het over een crisis, maar die is er nooit geweest. We weten dat we heel veel spelers moesten missen tegen Ajax, daar hebben zij optimaal gebruik van gemaakt."

Dit weekend speelt Ajax eerst op zaterdagavond de uitwedstrijd tegen NEC, terwijl Feyenoord de volgende dag in actie komt tegen PEC Zwolle. Elia gaat zich niet druk maken om de wedstrijd van Ajax. "Ik wacht wel op de uitslag. Ik ga lekker met de boys chillen en een serie kijken, Iron Man. Dan zie ik het wel", besluit de buitenspeler. Elia is weer fit om te spelen. Tegen Go Ahead speelde hij zijn eerste wedstrijd in een maand tijd, maar de vaste linksbuiten van Feyenoord kan tegen PEC op jacht naar het ophogen van zijn acht goals en zeven assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner